Dikkat Wordprese Geçtim !



Merhaba sevgili blog okurlarım bu aralar başıma bir sürü iş açtım. Gerçekten çok yoğunum, inanın  diğer arkadaşlarımın yazılarını dahi düzenli okuyamıyorum dahası watshap gruplarında  arkadaşlarımın paylaşımlarını okuyamıyorum, yorumlara cevap veremiyorum. Burada yazımı okuyan arkadaşlarıma da bunun nedenini açıklamış olayım.  Çok meşgulüm çok 🙂 Niye mi ? Kendime yeni bir uğraşı buldum desem yalan olmaz. Sitemi oluşturma aşamasındayım. Blogspot serüvenimi üzülerek sonlandırmış bulunmaktayım. Artık ben de wordprese geçtim. Bundan sonra Sizleri www.mutluyazar.com sitesine bekliyorum.  Yazılarımı yazmaya burada devam edeceğim. İyi mi yaptım? kötü mü yaptım?  bilemiyorum. İlerleyen zamanlarda göreceğiz bakalım. Umarım iyi yapmışımdır. Önerileriniz varsa lütfen yazın. Önerilere açığım..
Açıkçası blogspot ayarlarını yeni yeni çözmüşken bu sefer wordpres ayarlarıyla uğraşırken buldum kendimi. Bu konuda kendimi geliştireyim diye  web tasarım wordpres kursuna başladım. WordPress hakkında öğreneceğim çok fazla bilgi var. İnşallah bu konuda donanımlı olmak istiyorum.  Kursa başlar başlamaz bilgisayarın başına oturup hocamızla bilgi alışverişi yapmayı beklerken, bir anda hocamız derse girer girmez hiç sorularımı soramadan, ne yapmam gerektiğini karar vermeden anında bana domain adı ve hosting aldırdı. Almayı düşünüyordum ama bu kadar çabuk olacağını hiç beklemiyordum açıkçası. Neyse çok aceleci fakat çok da bilgili olan hocamıza ne yaptıysa doğrusunu  yapmıştır diyerek başladım wordpresi çözmeye  🙂 Ne olduğunu anlamadan hop wordpres kullanmaya başladım. İlk başlarda biraz zorlansam da şimdi kendi temamı kurup, eklentiler ekliyor, bileşenler, sayfalar ve menü ayarını yapıyorum. Çok da kolay değil aslında bir sürü kodlama, yabancı terimler. Öğrenmek için istek ve bu konuya ilgi gerekiyor. Benim ilgi alanım olduğu için pes etmiyorum, öğreniyorum. Açıkçası bir şeyler öğrendikçe de  keyif alıyorum. Hiç aklımda olmayan şeyler geldi beni buldu ama iyi ki de buldu.  Önce blog açmam ardından wordpres e geçmem, hani kader beni buralara getirdi denir ya gerçekten de öyle oldu. 🙂 Önce hobi olarak başladığım kısa zamanda ilerlediğim ve çok sevdiğim bu uğraşı beni fazlasıyla mutlu ediyor. Aklımda çok güzel projeler var, inşallah yavaş yavaş bunları gerçekleştireceğim.
Sizler de, kendinizi ne mutlu ediyorsa onu yapın…
Gelecek yazılarda buluşmak üzere kendinize iyi bakın.
Beni takipte kalın hoşça kalın.
Sevgilerimle ❤

Buraya oğlumun bir çalışmasını bırakıyorum, iyi dinlemeler



Oğlumun okulunda çıktıkları konser 

 

25 yorum:

  1. Hayırlı olsun Saadet hanımcım biz mutlak takipteyiz💕

    YanıtlaSil
  2. Aa ne kadar güzell, yeni blogunuz hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun. Yeni adreste takipteyiz :)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun, ben de düşünüyorum ama blogspottaki kadar yorum almayınca kapatmıştım öncekini o yüzden tereddütteyim :)
    Buradaki yazılarını nasıl aktardın ?
    Bir de nerden aldın ben turhost'tan almıştım memnundum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Fugo tech önerdiler. Çok methettiler. İnşallah ben de memnum kalırım. Yorumlar gelmeye başladı, umarım artar. Bakalım zaman ne gösterecek :) Bence tereddüt etme ama yine de sen bilirsin. Sevgiler :)

      Sil
    2. Ayarlardan girip yapıyorsunuz. Önce dışa aktarıp blog yazılarının kopyasını alıyorsun. You tube kanalında açıklayıcı videolar var oradan yapabilirsin. Ben de takıldığım, bilemediğim yer olursa oradaki videoları izliyorum . :)

      Sil
  5. Hayırlı olsun Saadet'ciğim. Azimle her şey yapılır kardeşim. Domain aldığın da çok iyi olmuş, bir alanın var artık. İnan ben bir arsa alsam bu kadar sevinmezdim :)) Alışırsın bence. Kolaylıklar dilerim. Oğlunu dinledim, kutladığımı söylersin annesi. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece abla, evet domain almak çok değerliymiş. Ben de yeni yeni öğreniyorum bunları. Hatta mutluyazar.com ismini alan olmamış mı? diye erkek kardeşim şaşırdı. İyi bir şey yaptım galiba. :) Alışacağım inşallah. Moral verdiğin için teşekkür ederim. Kimseye danışmadan eşime bile :) yaptım ben bu işlemi. Hadi inşallah İyi olacak, iyi olacak diyorum :) Oğlum ve ben çok teşekkür ediyoruz. Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Rica ederim canım, sevgiler :)

      Sil
  6. Hayırlı olsun canım. Ben açıkçası cesaret edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de galiba biraz fazlaca var cesaret. Deli cesareti derler ya işten ondan. :) Yaptığım işlerde kötü son düşünmüyorum sadece yapmak istediğime odaklanıyorum. O işi yapıp sonucu görmek istiyorum. Tabi hayal kırıklığı olmaması için kendimi en kötüsüne hazırlıyorum. Yaptım olmadı demeyi becerebiliyorum. Sizde cesaret edin derim ama yine de siz bilirsiniz tabi. Sevgiler :)

      Sil
  7. ayyyy keşke yapmasaydın yaaaa :) neden ki yaptın acaba :) şimdi wordpress te yeniden kendine yeni çevre mi kurcan yaniii :) burdaki arkadaşların biricik neden ki şimdi nerdeyse bütün arkadaşlarını kaybetcen ama tüh üzüldüm bak :) wordpress teki yorum kutun burdakiyle tıpatıp aynı mı ki. burdaki arkadaşların çoğu yorum yapamaz artık yeni bloguna. bak ne dicem. bu blogun da kalsın wordpress de olsun yaa :) ikisi de aktif olsun madem iki blog götür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yine sizinleyim, üzülmee hiç meraklanma sakın. Yine girip yazılarınızı okuyup yorum yapabiliyorum size. Siz de wordpresten de yorum yazabilirsiniz. Oradan da abone olursanız sevinirim. Esra Hanım abone oldu. Yurdagül Hanım, Özlem Hanım oradan yorum yaptı. Aslında fena olmaz, benim için iyi olur ikisi de dursun. Fakat olur mu öyle? onu da bilmiyorum açıkçası.. Deepciğim hayırlısı diyorum adım attım bir kere, ben hep buralardayım, sizinleyim. Sevgiler :)

      Sil
    2. İnci, Derya Hanım, Sevim Hanım da wordpres de yorum yaptılar. 😊 💕

      Sil
  8. Wordpress'li bloglara bir türlü yorum yapamıyorum ben. Kızıp çıkıyorum sonra:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden acaba? çok merak ettim açıkçası. Benim için sorun yok wordpres, blogspot hepsinde de yorum yaparım. :)

      Sil
  9. Hiç iyi birşey yapmamışsınız wordpress'e geçerek, mutluyazar adresini blogger'a yönlendirerek devam etmeniz daha iyi olurdu.

    Wordpress'te sitenizin saldırı yeme olasılığı %90, ek ödemeler derken alıp başını gidiyor, ben yıllardır blog çalışmaları üzerine wordpress ile çalışmaktaydım fakat o kadar çok başım ağrıdıki en sonunda ilk başladığım yere blogger'a dönmek zorunda kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de blogspotta olmayı çok seviyordum. Bakalım deneme oldu. Blogspotu kapatmadım, kıyamam zaten. Hayırlısı diyelim. Sevgiler :)

      Sil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...