Her şeyden önce sağlık


kanser ile ilgili görsel sonucu


Elinde kan tahlili doktorun kapısını çaldı. Kalbi heyecandan hızlı hızlı atıyordu. Ne zormuş diye içinden geçirdi. Yıllardır doktora hiç uğramamış kendini hep iyi hissetmişti. Ama son zamanlarda çok çabuk yorulur olmuş, kendinde garip şeyler hissetmeye başlamıştı. Geceleri uyumakta güçlük çekiyordu.
Keyifsiz bir şekilde Doktor'un odasına girdi. Doktor Bilgisayarından tahlillere bakarak hastasına döndü ve maalesef hastalığınız 2. evre hemen tedaviye başlıyoruz dedi, O anda her şey ters gelmiş, şuursuz , hiç bir şey duymaz olmuştu. Neden ben diyebildi sessizce. Kafasından binlerce şey geçti bir anda. Bütün dünyası yıkıldı. Oturup hıçkıra hıçkıra ağlamak, avazı çıktığı kadar bağırmak  istedi..

Kalp krizi belirtileri nelerdir, kalp krizinde ne yapılmalıdır?


Evde oturmuş yemeğini yiyordu , birden fenalaştı. Göğsünün ortasına bir ağrı girmiş, nefes alamaz duruma gelmişti. Eşi ambulans çağırmış başında ağlıyordu. Ambulans acı siren sesiyle evin önüne geldiğinde bütün komşular camlara çıkmış ne olup bittiğini anlamaya çalışıyordu. Ambulans görevlileri Doktor ve hemşire ile beraber sedyeyi alıp içeri koştular. İlk müdahaleyi yapıp ambulansa bindirip hastaneye acile yetiştirmişlerdi. Neyse  ki şanslıydı. Anjiyo yapılmış, hayata dönmüştü...

 trafik kazası ile ilgili görsel sonucu


Eşini ve biri 5 yaşında, biri 7 yaşında iki oğlunu da alarak arkadaş ziyaretinden evine dönüyordu. Güneş karşıdan gözünü alıyor yolu zor görüyordu. Yanındaki eşine baktı uyuyordu. Çocukları da gözleri yolda hiç sesleri çıkmıyordu. Bir anda karşıdan sollayarak gelen kamyonu fark etti. Sağ tarafı uçurum sol taraf kayalıktı.  Hiç kaçmaya fırsat bulamadan kamyonun altına girdiler. Orada son nefesini verdi. Eşi uykusundan gürültüyle uyandığında ilk önce ne olduğunu anlayamadı. Yerinden kımıldayamıyordu. Cansız, kanlar içinde eşini gördüğünde kendi  acısını unutmuş bir şekilde gözünden yaşlar süzüldü...


 Sevgili dostlar Bugün hava rüzgarlı ve kapalı. Yağmur yağdı yağacak, hava sanki kış mevsimi gibi buz kesti. Oysa takvimler 23 Haziranı gösteriyor. Havanın bu durumu ruh halimizi de çok etkiliyor maalesef.

Hep diyoruz ya her şeyden önce sağlık. Her şey boş önce sağlık, sağlık..
Gerçekten de öyle sağlığımızın kıymetini bilelim. Eğer sağlıklıysak Allah'a şükredelim.

Sağlıklı kalın. Sevgiler ❤

Çocukluğumda çok severek dinlediğim sağlık şarkısı 
 


15 yorum:

  1. Sağlık ne kadar önemli. Sevdiklerimizin sağlıklı olup,yanımızda olmasının değerini bazen bilmiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık olmayınca hiç birşeyin değeri yok. Sevdiklerimiz sağlıklı ve yanımızdaysa şükredecek çok şeyimiz var demektir.

      Sil
  2. Sağlık her şeyin başı gerçekten de...

    YanıtlaSil
  3. İnsan oğlu yumurta misali der hep babam.Gerçekten öyle bugün varız yarın yokuz❤️

    YanıtlaSil
  4. Ruh ve beden sağlığımız yerinde olsun gerisi gelir zaten :)

    YanıtlaSil
  5. Ölüm her türlü soğuk ve saygin. Kapiyi caldi mi konustugu dil onemsizlesiyor, karsi koyulmaz otoritesi belirliyor sonun baslangicini.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Size katılıyorum sağlık çok önemli sağlıklı uyandığımız her güne şükretmeliyiz Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Her günümüze şükür gerçekten.

      Sil
  8. Olağanüstü bir güç ve enerji ile Kanseri yenmiş eşim ve ben hayat evremizi ikiye ayırdık. Kanser öncesi ve sonrası. Evet kanser illeti sonrası eşimle birbirimize daha çok sarıldık, kıymetli vakit geçirmeye gayret ettik, çocuklarımız ile her gün kucaklaşmaya özen gösterdik. Özetle sağlığımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu gördük. Hayatın anlamını fark ettik. Hayat bir gün o da bugün felsefesini ilke edindik. Bugünlerde mutluyuz ama sağlık konusında ertelemekle geçmişte yaptığımız hataları yapmamaya gayret ediyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle geçmiş olsun. Eşinize ve size sağlıklı yaşam dilerim. Babamı ve amcamı kanserden kaybettim ben de. Hastalık kapımızı çalmadan önce bazı şeylerin ne kadar değerli olduğunu (sevdiklerine sarılmak, onlarla vakit geçirmek gibi) bazı şeylerinde ne kadar anlamsız olduğunu maalesef anlayamıyoruz. Hayat bir gün o da bugün felsefesi çok güzel ve uygulanması gereken bir felsefe. Umarım hepimiz bunu hayatımıza uygulayabiliriz. Sevgiler

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...