Hep iyimser kalsak




Merhaba blog dostları.Bugün nasılız bakalım?Üzerimizde iyimserlik mi hakim yoksa kötümserlik. mi?İnşallah İyimserizdir...
İyimserlik insanın en güzel ruh hallerinden birisidir diyebiliriz.Aslında iyimser olmak isteyipte bunu başaramayan o kadar çok insan varki yeryüzünde.Karşılaştığımız zorluklar karşısında iyimser olabilmek bize mutluluk olarak geri dönecektir.Bu ruh halinin sizin için ne kadar önemli olduğunu hiç düşündünüz mü?
Uzmanlar iyimser bireylerin akademik hayatında Kötümserlere göre daha başarılı olduklarını söylüyorlar ayrıca iyimser olmanın,sağlığı olumlu yönde etkilediği,depresyona yakalanma oranının kötümser olan bireylerden daha az olduğu uzmanlarca dile getirilmekte.

İki yıl önce arkadaşlarla beraber İstanbul'da gezmeye çıkmıştık 10 kişi falandık iki gruba ayrılıp öyle yürüyorduk. Bir grup arkadaşımız karşıya geçip hadi bu tarafa gelin diye bize seslendiler.Bende o an acele ile koşarak bir yandan arkadaşlara hadi geçelim  diye bakarken ne olduğunu anlamadan tramvay raylarının üzerindeki demir korkuluklara takıldım,sanki uçarak önce dizlerimin üzerine düşerek daha sonra avuç içimle  güç alıp çenemi yere çarparak durabildim.Öyle şiddetli düşmüştüm ki başımı çarpmadığıma şükrettim.Bütün moralim bozuldu keyfim kaçmıştı açıkçası.En fazla dizim yara almıştı,hemen acile hastaneye gittim,filmim çekildi bir şey çıkmadı.Doktor her gün pansuman yapılmasını ve her gün buz koymamı söyledi.Yürüyemiyordum ve canım çok yanıyordu.Evden sadece pansuman yaptırmak için çıkıyordum.Bir gün oturdum internetten diz yaralanmaları ile ilgili bir sürü yazı okudum.Aman Allah'ım benim dizimde böyle olursa diye kötü düşünceler günlerce beynimi yedi bitirdi.İnanır mısınız? kötümser düşüncelerin bu kadar etkili olduğunu ben bu olayda yaşadım.Dizim şişti  3 ayda çok zor iyileşti.çevremde tanıdıklarım bile az bir yaranın bu kadar zor iyileşmesine inanamadılar.Bu olayın üzerinden bir süre geçtikten sonra düşündüm ki kötü düşünceler,kötümserlik,negatif düşünceler artık ne derseniz deyin insana hiç iyi gelmiyor.Gerçekten Pozitif düşüncelerin, iyimserliğin bizlere  olumlu etkisi,bizim düşündüğümüzden çok fazla...Buna inanıyorum 😊





İyimserlik her zaman bardağın dolu tarafını görebilmektir.Kanser hastası bir arkadaşım,bu hastalığın grip nezle gibi bir hastalık olduğunu ve bunu yeneceğini söyleyerek tedavilerini oldu ve hastalığını yendi. Allaha Şükür  şimdi çok iyi.Görülüyor ki en ağır hastalıklar veya kazalar iyimser bir düşünceyle üstesinden gelinebiliyor.Ben buna iyimser düşünmenin büyüsü diyorum...

Bazen çevremizde insanlar size amann sende ne kadar iyimsersin diyebilirler.İyimserlik sanki olmaması gereken kötü birşeymiş gibi gelir insanlara.Halbuki iyi sonuçları görse ve kendine faydası olduğunun farkına varılsa yinede insanlar buna tepkili yaklasabilirler mi acaba?

Polyanacılık oynamak bir tür iyimserlik aslında, kötü ve zor durumlarda çok da işe yarıyor açıkçası.mutlu olmanın en büyük belirleyicilerindendir.
Çevremizde iyimser insanların yaşadığı,hep iyimser kalabildiğimiz,iyimser bir dünya 🌍 olması dileğiyle....iyimser kalın mutlu kalın😇





14 yorum:

  1. Pozitif düsünmenin gücüne ben de inaniyorum 😊

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazi olmus basarilar dilerim 😊

    YanıtlaSil
  3. Zaten artık negatif düşünme şansımız yok Saadet'ciğim. Zira bizim pozitif düşünce ve olumlamalarımıza ihtiyacı var vatanımızın.
    O kaza kötü olmuş, çok geçmiş olsun. Dizlerim, eşime hastanede baktığım on küsur sene sonunda menisküs yırtıklarıyla dolmuştu, yürüyemez hâle gelmiştim kırk sekiz yaşımda. Ameliyat demişti doktor ve ben istemedim, fizik tedaviye gittim. Şimdi evde tens uygulaması yapıyorum, nispeten iyi. Her zaman pozitif düşünmeye imkân olmasa da başka çaremiz yok görünüyor. Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle Ece abla Vatanımız için de çok güzel günler gelecek inşallah.Pozltif düşünüyoruz ve öyle olmasını istiyoruz.Teşekkür ediyorum sana da çok geçmiş olsun.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bizim insanlarda üzülme hastalığı var.Bir şeye üzülmek sanki başka insana faydalı olacak.Kendi anneme de diyorum sağlığına bak o da diyor ki ben anneyim size üzülmeliyim.Öyle öğrenmiş işte hayatı :( Bakış açılarımızı revize etmek gerekiyor.Güzel bir yazıydı.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim:)Aslında bu hayatta en güzeli kimseye üzülmemek.Elde olmuyor bazen.Bende çok duygusalım her şeye,herkese üzülürüm :( Açıkçası pek de iyi bir şey değil.

      Sil
  6. Kötümserlik bütün enerjiyi emiyor, geriye sadece posamız kalıyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısınız.İyimser olmayı öğrenmeliyiz.Bakıyorum da insanlar çok kolay iyimser olamıyorlar.Beyin kötü olayları daha rahat hatırlarmış iyilikleri ve iyi olayları daha çabuk unuturmuş.Galiba beyin kötümser düşüncelerimizi de daha kolay açığa çıkarıyor:)

    YanıtlaSil
  8. Pozitif düşüncelerin gücüne inanıyorum.Aynı zamanda mutlu,motive eden kelimelerin de gücü çok büyük.Ne varki bazı insanların panorayak düşünceleri yüzünden pozitif enerjimizi zaman zaman kaybedebiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kötü düşünceleri olan kişilerden mümkün olduğunca kaçıyorum.Enerjisi yüksek neşeli insanlar benim de enerjimi yükseltme konusunda çok etkililer.Onun için daha çok pozitif kişilerle görüşüyorum :)

      Sil
  9. Ne kadar güzel bir yazı yazmışsınız . Gerçekten pozitif olmak çok önemli . Kötümser olduğumuz zaman hiç bir şey yolunda gitmiyor . Hayat bu her zaman her şey yolunda gitmiyor . Ama ne kadar olumlu olursak , kötü şeyleri o kadar çabuk atlatabiliriz . Anınız herkese çok güzel bir örnek olmuş . Bizimle paylaştığınız için teşekkürler . Sevgiler . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Benim gibi çok insan var diye düşünüyorum.Olumsuz düşüncelerinden dolayı sıkıntılarını atlatamayan,hep olumsuzluklar yaşayan,mutsuz kişilere örnek olsun istedim :) Sevgiler

      Sil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...