Yürüyüş Zamanı


Bugün 15 şubat 2018 perşembe saat 17.30 



Her şeye rağmen bir umut var.Tek başına açmış çiçek ☺



Merhabalar
Birkaç gündür evden dışarı çıkamadım.Kaç gündür çıkayım biraz yürüyeyim istedim işlerim vardı olmadı.Bugün çıkma fırsatı buldum neyse ki.Son günlerde tanıdıklarımın hastalık ve ölüm haberleri fazlasıyla moralimin sıfırlanmasına sebep oldu :( Keyfim de yoktu biraz.Havaların bu dengesiz durumundan üzerinize afiyet birazda grip olmuşum.





Hava kapalı biraz serindi.Rüzgar da vardı.Fakat köpeğini gezdirmeye çıkmış mutlu insanlarla karşılaşmak,denizin ve martıların sesi çok iyi geldi☺ Hatta bu soğukta sahile  masa kurmuş sohbet ederek okey oynayan bir grup insanı görmek gülümsetti beni.



 İki sevimli köpek birbirleriyle oynuyorlardı.Hatta biri bana poz verdi.Onları seyrettim bir süre ☺

Spor yapmak sağlığımız için mutlaka çok faydalı fakat yürüyüşün faydası çok daha fazla diye düşünüyorum ☺Yürüyüşün özellikle açık havada yürüşün çok faydası var gerçekten.Öncelikle psikolojiye çok iyi geliyor.Yürüyüşün kalp ve damar sağlığına da iyi geldiğini hepimiz biliyoruz.Yürüyüş yapmak başka ne faydalar sağlar bize ?Hafızayı güçlendirir,daha kaliteli uyku çekmemizi sağlar,kolesterolü ve tansiyonu düzenler,ruhu dinlendirir,daha fazla oksijen almamıza sebep olur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Her gün düzenli ve tempolu yürümek kilo vermemizi de kolaylaştırır.




Canınız sıkkın moraliniz mi bozuk atın kendinizi dışarı havanın ve yürüyüşün keyfini çıkarın.Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız yürüyüş yapmanızı gerçekten tavsiye ediyorum.Eklem ve kas sağlığımız için de yürüyüş çok faydalı.


Benim tarafa koşan bir başka köpek belli ki çok mutluydu ☺





Yürümeyenler varsa yada yürüyüşü sevmeyenler bu yazımdan sonra umarım yürümeye başlarlar ☺


Tek tük de olsa yürüyen insanları görmek sevindirici ☺


Hadi hep beraber yürüyüşe ☺


Hepinize bol yürüyüşler.Sağlıklı kalın ☺❤

34 yorum:

  1. İyi yapmışsın çiçek çok güzel, köpişlere bayıldım çok şirinler, elbise de giymişler:)))eline sağlık gülümseyerek okudum, içim ısındı...:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim 😊 Köpekler çok güzellerdi. Epey bir izledim onları.Sahipleriyle de muhabbet ettik.Çok iyi geldi bana 😊 Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Orhan Veli geldi aklıma yazınızı okuyunca;
    "Ne duruyorsun be, at kendini denize:
    Geride bekliyenin varmış, aldırma;
    Görmüyor musun, Her yanda hürriyet;
    Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol;
    Git gidebildiğin yere..."
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu dizeleri okuyunca çok iyi hissettim 😊 Ayrıca Orhan Veli'nin şiirlerini çok severim.Teşekkür ederim.Sevgiler 😊

      Sil
  4. Hava kapalı bile olsa dışarıda evde olandan daha çok gün ışığı olduğundan ruha çok iyi geliyormuş. Ne zaman çıksam mutlu dönerim eve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan Hanım kesinlikle ruha çok iyi geliyor.İnsanın üzerindeki tembellik de gidiyor.Gerçekten mutluluk hormonu salgılanıyor😊 Sevgiler

      Sil
  5. ne güzel yürüyüş alanı var,insanların yürüyüş yapacakları böle güzel alanlar olsa çok iyi olurdu,bazı belediyeler maalsef bunu yapmıyolar..🤔resimler çok güzel köpekcikler harika,bir tanesini eve götürelim bari..😀 elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde insanların yürüyüş yapacağı güzel alanlar olmalı bencede.Yazın burada daha çok köpek cinsi görebilirsiniz 😊 Sahipleri vermez 😃 Teşekkür ederim.Sevgiler 😊

      Sil
  6. Ben de yürüyüşü çok severim ama sabahın erken saatlerinde. Yoksa kalabalık oluyor, hiç tad alamıyorum bir de temiz hava bitmiş oluyor sanki. Köpekler de pek tatlıymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ben sabah erken saatlerde çıkamıyorum maalesef.Aslında sabah çıkmak daha keyifli.Sevgiler 😊

      Sil
  7. Her türlü havada yürüyüş yapmak insanın ruhuna iyi geliyor kesinlikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Arif Bey yürüyüş insan ruhuna çok iyi geliyor.Bu yüzden yürümek lazım 😊

      Sil
  8. semtimizdeki parkta güzel bir yürüyüş yolumuz var 500 m lik zaman zaman orda yürüyorum birkaç tur müzik eşliğinde, ama bu aralar tembellik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Tembellik etmeyin siz de çıkın bence.Ne güzel yürüyüş alanınız var,değerlendirin.Ben de tembellik ediyorum önce,daha sonra iyi ki çıkmışım diyorum.Sevgiler😊

    YanıtlaSil
  10. Benim evimin yanında da yürüyüş parkuru var,arada yürüyorum.Ama daha sık yürümem lazım:) Ne güzel yazmışsın.Spor morali de düzeltiyor,sağlığa da iyi geliyor.Haydi yürüyüşe :))

    YanıtlaSil
  11. Evet hep beraber haydi yürüyüşe :) Okurlarımı gaza getireyim dedim:) Umarım bu yazıdan sonra yürüyüşe özendirmişimdir.Spor sağlıktır.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Yürüyüş yaptığın yer ne güzelmiş canım ..Bende fırsat buldukça ufaklığı bebek arabasına koyup çıkıyorum.Yürümek hem fiziksel hemde ruhsal olarak çok iyi geliyor.Fotograflar da çok güzel çıkmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bebeğine de iyi gelir açık hava 😊 Teşekkür ederim.Fotoğraf makinamı da aldım.Artık daha çok fotoğraf çekeceğim 😊 Sevgiler

      Sil
  13. hamile kalmadan önce haftasonları oralarda bisiklet sürerdim. gözlerimden yaşlar süzüldü nerdeyse görünce :) az kaldı az, yakında bisikletinin arkasında karavanlı birini görürsen heh işte o benim :)

    YanıtlaSil
  14. Aa yakın mıyız?İnşallah bebeğini sağ salim kucağına al sahilde buluşalım 😊 Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. üstten ikinci foto caddebostan mı ne güzel o kesit yaa :)

    YanıtlaSil
  16. Ya Caddebostan'da mı hemde :) Bir koşu gelip senle yürüyesim var şimdi :) Burnumda tüttü sanki :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, yazınız için teşekkürler. Blog yazarlarının buluşma ve sosyal paylaşım noktasına sizleri de bekleriz. Böylelikler içeriklerinizi bloggerlara tanıtabilir ve diğer bloggerlar ile kolaylıkla irtibat kurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Ama ben o köpüşleri görünce yürümeye devam edemez, takılır kalırım onlarla. :D Yalnız yürüyüş mekanınız da güzelmiş. Ben zaten severim de, böylesi güzel bir yerde eminim pek keyifli olur. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel yerler,yürüyüş için de ideal😊Burada yürümek çok da keyifli fakat her zaman çıkabilsem iyi olacak 😊 Sevgiler 😊

      Sil
  19. The pictures are so beautiful :)

    YanıtlaSil
  20. Yürüyüş yapmak gibisi var mıı 😊💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüş yapmak gibisi yok gerçekten.Çıkmadan önce zorlanıyorum açıkçası,galiba tembellik ediyorum.Yürüdükten sonra iyi ki çıkmışım diyorum :)

      Sil
    2. omo omo eveeeet :) yürümek sonra da üstüne puding yemek gibisi yoook :)

      Sil
    3. Yaşasın omo :) E o kadar yürüdük ne olacak şimdi ? :) Ama pudinge ben de dayanamam vallahi :)

      Sil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...