Agresif ve Zor İnsanlar


Anne karnında dinletilen müziğin çocuğu etkilediğini belirten uzmanlar gürültülü müziğin agrasif bir kişilik ortaya çıkardığını söylüyorlar..


Bu güzel sıcacık Pazartesi sabahından merhaba Dostlar☺❤

Bazı insanlar bu dünyaya sırf mutsuz olmak için gelmişler diye düşünmeden edemiyorum. Hiç bir şeyden memnun olmayan sürekli  her şeyi eleştiren, sürekli her şeye söylenen kendisiyle barışamamış bu insanlar sadece kendilerini değil yakın çevresindeki insanlara da mutsuzluk verebilmektedir. Mutlaka hepimizin çevresinde bu tür insanlar vardır. Kimseyi kaldıracak gücüm olmayan ben, eskisi gibi tolerans gösterip sabırla o insanla ilişkimi sürdürmeyi bırakıyorum. Hiç Öyle kimsenin kaprisini çekecek durumda değil artık insanlar. Herkes çok değil bir miktar huzur istiyor. 
Bu tür insanlar sanki dünya onların etrafında döner gibi davranırlar. Mutlaka  çatacak, yakınacak bir şeyler bulurlar. Kendi enerjilerini tükettikleri gibi karşısındakinin  enerjisini de tüketirler.
Hep mutsuz, karamsar, huzursuz insanlardır.
Bu insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. Hiç bir şeyden ikna olmayan bu insanlarla tartışmamak gerekiyor çünkü kavgadan beslenen negatif enerji veren  bu tür insanlarla uğraşmak sabır gerekiyor. Sabrınız varsa buyurun uğraşın  ama  yoksa en iyisi onlardan hemen uzaklaşın..
Ben kendi adıma çevremde olan bu tür insanlardan sıkıldım, yoruldum. Artık tahammülüm kalmadı. Bu yazıyı yazmaya karar verince biraz araştırdım ve anlatılanların gerçekten bu kişilere çok uyduğunu gördüm. Hatta buna pasif agresif kişilik bozukluğu deniliyormuş.
Siz de bakın bakalım sizin de çevrenizde bu tür insanlar var mı?

Özellikleri; Gergin, sürekli tepkili, her daim muhalif, alaycı, güvensiz, yanılmaktan hoşlanmayan. 
Nerede bulursunuz: Ofiste, internetde, her yerde. 
Nasıl tanırsınız: Çok çabuk sinirlenirler.
 Kendilerinde asla hata aramazlar, derhal suçu başkasına atarlar.
Yatıştırmak, gönül almak onlar için gereksizdir.
Karşılarında sürekli haksız eleştiriye maruz kalırsınız.
Kendilerini herkesten üstün görerek, altındakileri ezmek için özellikle kırıcı konuşurlar.

_Kalabalık ortamda sevmedikleri insanları gayet rahat dışlarlar. Herkese gülücükler dağıtırken sevmediği o kişiyi dışlamak için elinden geleni yaparlar
_Siz yokmuş gibi kabul etme konusunda üstlerine yoktur. Diyelim ki istemeden kırdınız Özür dilemeniz için kullanacağınız her türlü yolu kapatırlar. Karşınızda susarlar o sustukça siz delirirsiniz. 
_Kıskandıkları şeyler hakkında iyi konuşuyormuş gibi yapıp, aşağılarlar. Örneğin yeni bir elbise aldığınızda 'güzel elbiseymiş ama 36 beden olsan daha iyi yakışırdı' derler yada yeni bir ev aldığınızda 'hoş ev keşke aydınlık bir yer olsaydı' derler
_Duygu sömürüsü yaparak insanı baskı altında bırakırlar.

Küskün, asık surat ve tartışmacı bir tavır sergilerler. Otorite sahibi kurumları ve kişileri sürekli eleştirme ve küçümseme, başkalarını kıskanma ve kendi şansızlığını vurgulama, bir yandan saldırgan ve küstah davranırken diğer taraftan pişmanlık gösterme eğilimindedirler.

Önemsiz olaylardan büyük kavgalar ve tartışmalar çıkartma yeteneğine sahip kişilikler. Bağırıp çağıran tartışmayı fikir alışverişinden çok bağırarak kudurukluğunu belirtmek için yapan, Her şeye ters gidip 'Agresifim ben ' nidalarıyla kendini bir şey zanneden, kendi ezikliğini şiddet ile örtmeye çalışan, makul mantıklı insanların kendisi ile muhatap olmadığını gördükçe sinirinden deliren insan örneğidir..
 Görüldüğü gibi geçinilmesi zor bu tür insanlarla yaşamak için Soğukkanlı olmak ve büyük bir sabır gerekiyor...

Sevgiyle kalın ❤ 




Fotoğraflar alıntı





27 yorum:

  1. Her yerdeler, aramaya ne gerek var. :)

    YanıtlaSil
  2. Başkalarını değiştiremeyiz :( Biz kendi hayatımızın tadını çıkara çıkara yaşayalım ve bu insanların da etkisi altına girmeyelim :) Sevgi ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz. Kendi huzurumuz için bunu yapmalıyız. Bu tür insanların etkisi altına girmeden sakin bir hayat yaşamak en iyisi. Kendi hayatımız her şeyden önemli. Sevgiler 😊

      Sil
  3. Bu durumdan memnun olmayanlardan birisi de benim. Ufak tefek şeyleri büyütüp bir kar dağı gibi sunan insanların mutsuz dünyalarına ve kendilerine nasıl tahammül ettiklerini anlamıyorum... Hayır, kendi dünyası ve ya kendi umrunda değil tamam, e bizim suçumuz ne? Resmen negatif enerji çekici gibiler. Paratoner misali...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür insanlardan kim memnun olabilir ki ? Negatif enerji çekici oldukları gibi ortamı da geriyorlar maalesef.

      Sil
  4. Ben de mesafe koymayi tercih ediyorum. Hayat cok kisa ve degerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle hayatımızı mahvedecek bu tür insanlara mesafe koymak en güzeli.

      Sil
  5. Son günlerde işlediğim depresyon konusuna çok da benzetmediğim ama pasif agresif tanısı konduğunu öğrendiğimiz kişilerin; sonunda depresyon ve bir kaç başlıkta altında toplanan rahatsızlıklara yakalanma riskinin yüksek olduğu rahatsızlık .
    Saadet, ya anne ya baba ya da ikisinin neden olduğu, mutsuz geçirilen çocukluk nedeniyle bu kişiler, mutlu olma şansını kaybettilerse, zaten hayata 1-0 kayıpla başlarlar. Tabii ki biz, "bunlar pasif agresiftir" diye teşhis koyamayız.
    Üstelik ruhsal rahatsızlıklardan muzdarip kişilerde ve normal dediğimiz, hayatı olduğu gibi kabul etmiş görünen insanların da, iç görü sahibi olup olmadığımızı da bilemeyiz. Bunun için bile bilim adamlarının çok çalışmalar yaptıktan sonra ancak kabul gören ve teşhis programına alınan testlerinden geçmemiz lazım. Yani biz teşhis koyamayız.

    Ruhsal rahatsızlıkların genetikle yakından ilgisi olduğunu söyler psikiyatrlar. O zaman doğuştan şanssızdır bu kişiler. İçlerinde zaten bu rahatsızlığın menfi etkilerinden dolayı engellenemeyen patlamalar yaşarlar. Kimse mutsuz olmak için uğraşmaz, herkes ister mutlu olmak. Bir de şartlar vardır ki bu bir yangına benzer... Kaçamadığın; yanmaktan başka çare olmayan art arda gelen olaylar zincirinden yarasız beresiz çıkılmaz.
    Bir de bu tarif ettiğin gıcık insan tipleri, yani" şu olmamış, böyle yapsan" ya da her şeye muhalif basit insanlardan zaten uzak durmak lazım. O kadar çok ki bunlardan... Eğer beraber yaşamak zorundaysan da mutlaka uzaklaştırmanın yolunu bulmak gerekir.

    Şikayetler konusu biraz bıçak sırtı. Devrimizde ise gerçekten sapla saman ayrılmaz durumda. Zira hiç yönetilemiyoruz. Bir vatansever olarak olan biteni kulak ardı edemeyiz. Gittiğim üniversite hocası, Türkiye'de depresyon patlaması yaşandığından bahsetti bana. Neden acaba? Çok nefis hayatları var da dert mi arıyorlar? Doktora gelenler ise bunların yarısı kadarmış. Ne vahim bir durum... Bilinçli hastanın ve hem cahil, hem de bilinçsiz hastaların tedavi süreci çok değişebiliyormuş.
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim Ece abla. Çevremizde patlamaya hazır bomba gibi olan insanlar o kadar çok ki. Üniversite hocasının tespiti doğru, her gün rast geliyoruz çarşıda pazarda her yerde maalesef. İnsanlar daha sakin, daha anlayışlı ve toleranslı olabilse keşke. Böylece hayat daha yaşanabilir olur. Sevgiler

      Sil
  6. Az ve öz olsun bir de '' insan '' olsun yeter bana.

    YanıtlaSil
  7. Uzak durmaya çalışıyorum ama gelip bulurlar her zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru gerçekten, sen kaçsan da onlar illa ki gelir bulur.

      Sil
  8. Böyle insanlar beni çok yoruyor. Uzak durmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız insanı çok yoruyorlar. Kendi huzurumuz için uzak durmak gerekir.

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. En kısa zamanda yazmaya çalışacağım 😊

      Sil
  10. Merhaba :)

    Çocuklukla birebir ilgisi olduğunu düşünüyorum bu tip insanların. Sevgi yetersizliğine, yetiştirilme tarzı ve ailesin de gördüğü karakterleri de katarak büyüyorlar sanki. Bağlanma problemi de arkasından geliyor. Her zaman haklı olmaktan başka çare kalmıyor kendisine. Ve bu karakter tipine, merhametten maraz doğuyor.

    Belli bir yaşa geldiklerin de çözmeleri gereken şeyleri önlerine koyup ölçüp biçmeleri gerekiyor. Ama kaçı yapıyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten de bu tür sorunlu insanların çocukluğuna inmek gerekiyor. Çocuklukta yaşanılan travmalar ileriki yaşlarda kişilik bozukluğu olarak kendini gösterebiliyor.
      Kişiler önce kendi hatalarını kabul edip, çevreye ve kendine zarar vermeden yaşamayı öğrenecek. Fakat dediğiniz gibi kaç kişi yapıyor bunu tartışılır. Sevgiler 😊

      Sil
  11. Ya maalesef etrafımızda çok var böyle insanlardan. Hep şikayet hep şikayet.Ben aynı konuya şikayet etmiyorum ama O ediyor.Ben derdimi anlatıyorum dinlemiyor ama kendisi hiç susmuyor v.s ...Bazen kaçmak ama kacamiyacak durumlarda mesafe koymak en güzeli dediğin gibi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yorulduk artık bu tür insanlardan. Uzaklaşmak, mesafe koymak en güzeli aksi takdirde bize zararı çok fazla olur. Sağlığımızı bile bozar diye düşünüyorum. Sevgiler 😊 💙

      Sil
  12. Merhabalaaarrrr sizi mimlemiştim öyküde bakabilmişmiydinşz ? ne zaman okuyoruz paragrafınızı 🤗🤗🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım, yayınladım. Umarım beğenilir. Sizin de kaleminize sağlık . Sevgiler 😊 💙

      Sil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...