Panik Atak




Merhaba değerli okurlarım uzun bir süre çeşitli nedenlerden dolayı yazılarıma odaklanamadım. Şimdi tekrar sizinle olmak mutluluk verici. →Facebook  sayfa okuyucularıma da en iyi ve doğru bilgileri aktarmak adına araştırmalarıma önem veriyorum. Dün de bir yazıya rastladım. Paylaştığım yazı→PANİK ATAK YANLIŞ ZAMANDA ÇALAN YANLIŞ BİR ALARMDIR,

Onu hemen okuyucularıma ulaştırmak, haberdar etmek istedim. Hemen hemen hepimizin başına bir veya bir kaç defa gelmiş bu sıkıntıyı sizlerle paylaşmak, dertleşmek  istedim. Daha sonra ben bu konu hakkında ne yazabilirim diye bilgisayarımın başına geçtim.. Umarım sizler de bu sıkıntı yoktur. Gerçekten çok zor bir durum.. 



Marmaray'ın ilk açıldığı günlerden bir gün, annem ve kayınvalide  ile beraber Eminönü'ne gitmeye kara verdik. Hazırlanıp hep beraber yola koyulduk. Kadıköy ayrılık çeşmesinden Marmara'ya bindiğimizde heyecanım normal seviyede idi.  Ne yalan söyleyeyim denizin altından geçme düşüncesi ürkütüyordu insanı. Kadıköy ayrılık çeşmesi istasyonundan Üsküdar istasyonuna oradan denizin altından geçerek Eminönü istasyonuna varıyorsunuz. Ayrılık çeşmesinden Üsküdar'a geçiş yerin altında giderek ulaşılıyor. O kadar çok metroya bindim ki bu durum beni fazla ürkütmüyor. 

Neyse Üsküdar'a geldik. Üsküdar'dan Eminönü' ne geçişte  anneme baktım fazla bir heyecan yok. Ben de önce sakinliğimi korudum bir anda insanlara baktım öksürenler falan vardı. Acaba dedim oksijen falan mı azaldı. Bir an nefessiz kaldım,  kalbim hızla çarpmaya başladı. Vee Eminönü istasyonuna geldik. Oh çok şükür. 3 Dakika gibi kısa sürede geçtik. Fakat yolculuk biraz daha sürseydi ne olurdu bilemiyorum. 

Bu maceradan sonra Marmaray'a  bir çok kez bindim, tabi ki mecbur kaldığımda. Fakat alıştım artık rahatım :)

Bu korkuyla bu şekilde yaşanmaz diye düşünerek, çoğu korkularım gibi bunun da üzerine giderek üstesinden geldim çok şükür..




Bunlar  sizde varsa panik ataksınız demektir:

-Baş dönmesi, sersemlik, düşecek yada bayılacak gibi olma.

-Çarpıntı, kalbin kuvvetli ve hızlı vurması

-Soluğun kesilmesi, terleme

-Bulantı yada karın ağrısı

-Kontrolünü kaybetme yada çıldırma korkusu

-Göğüs ağrısı yada göğüste sıkışma

-Titreme yada sarsılma

Kendini yada çevresindekileri değişmiş, tuhaf yada farklı hissetme

-Uyuşma yada karıncalanma

-Ölüm korkusu

Bunlardan 4 yada daha fazlası varsa panik ataksınız , 4 den azsa kısıtlı panik ataksınız demektir. 

Bu panik atak durumları sık sık devam ederse, Başka bir panik atak geçireceğim kaygısı taşırsanız, panik atak geçirirken ölme, kontrolü kaybedip çıldırma yada felç geçirme üzüntüsü yaşarsanız, Ataklar veya olası kötü şeylere karşı anlamsız tedbirler alırsanız( Evden çıkmama, ev işi yapmama gibi) Panik bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz. 

Artık bir rahatsızlık evresindesiniz demektir. Doktora gitmeniz gerekebilir. 

Hepinize sağlıklı mutlu günler..

Mutlu Yazar






2 yorum:

  1. Denizin altından geçiyor olmak kolay değil hele de 1. Derece deprem bölgesi, fay hattı üzerinde bir deniz. Ben Marmaray'ın yapılmasına hiç taraftar değildim. Çünkü bir deprem anında ne olacağı belli değil. :( Asma köprüler bile yıkılıyorken:( çok hataydı ama yaptılar:( ve burası Türkiye bir şey olunca "Kader" deyip geçeceklerine % 100 eminim. Asla sorumluluk almayacaklardır. Asla üzülmeyeceklerdir.

    Panik atak olan komşu ablam vardı çok kötü bir şeymiş aman evlerden uzak olsun. Bu verdiğin bilgiler için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Saadet, bu panik atak depresyondan da kötü bir şeydir. Yeğenimde vardı.İnsan onunla yan yana iken çok rahatsız olurdu. Şükür ki bende yok.
    Marmaray hakkında Müjde gibi düşünüyorum. Allah korusun yani :(
    Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...