Sol ayağım

Sevgili blog dostlarım az önce okuyup,  bitirdiğim kızımın tavsiyesi olan gerçek yaşam öyküsü Christy Brown’ ın hayat hikayesini anlatan sol ayağım kitabı,  benim de  sizlere tavsiye edebileceğim çok güzel bir kitap. Alın okuyun derim.

1932 doğumlu Christy Brown doğuştan beyin felci geçirmiş, Dublinli bir duvar örme ustasının 22 çocuğundan biriydi, Konuşmasını ve sol ayağı dışında hareketlerini kontrol edemiyordu. Doktorların hiç bir umudun olmadığı , iyileşemeyeceği  söylenmesine rağmen annesi bunu kabullenmemiş, büyük bir mücadele vererek oğlunun başarılı iyi yerlerde olmasını sağlamış. Okuma yazmasını annesiyle beraber  sol ayak parmağını kullanarak öğrenmiş. Annesi onun en büyük destekçisi olmuş. Kardeşleriyle yaşadıkları iyi ve kötü günlerini, aşık oluşlarını, hayallerini anlattığı kitabi takdirle okuyacaksınız. Bundan önce okuduğum Rukiye Türeyen’in yazdığı kanadı kırık Melek’in kanadına takılanlar kitabında gördüğüm kendi durumuna razı olması ve şükür etmesi, bu kitapta yok. Sol ayağım kitabında aksine Christy Brown’ ın  başına gelenlerden razı olmayışı, bazen isyan ve öfke halleri görüyoruz.  Annesinin sabır ve sevgisiyle bu durumları çok kolay olmasa da aştığını görüyoruz. Rukiye’ nin kitabı ile ilgili yazım okumak isteyenler için  tık tık

Christy Brown beyin  felci kurbanıydı. Ancak bu talihsiz küçük bebek İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücüne ve duyarlı zekasına sahipti.

Bu Christy Brown’ ın kendi öyküsüdür. Brown, çocukluğunda okumayı, yazmayı, resim yapmayı ve nihayet daktilo kullanmayı öğrenmek için verdiği mücadeleyi ve bütün bunları sol ayağını kullanarak nasıl yaptığını anlatıyor.

Yazarın diğer kitabı  Her gün hüzün  bu kitap gibi çok satan kitaplar listesine girmeyi başarmıştır. Sol ayağım çok başarılı bir filme de konu olmuştur.

Facebook sayfam


Filmin fragmanı izlemek isteyenler için


2 yorum:

  1. Okumak istediğim kitaplardan birisiydi. Sıradaki kitabım olacak. Emeğiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Beni çok etkileyen kitaplardan biridir.. Gerçekten çok güzeldi kitap ama ikincisi ilki kadar güzel değildi tekrar hatırlamak güzeldi emeğine sağlık canım benim filmini izlemedim ama en kısa zamanda izlerim teşekkürler canım benim sevgiler :)

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...