Ölümü Asla Unutmayalım!




Merhabalar

Geçen hafta arkadaşlarımla buluşmuş güzel bir gün geçirmiştim.  Eve geldiğimde telefonum çaldı arayan annemdi. Biraz konuştuk lafı uzatınca bir şeyler söylemek istediğini anladım. Biraz sonra amcamın damadının kalp krizinden vefat ettiğini söyleyince bir an duraksadım nasıl yani dedim öldü mü ? Haberi duyan herkes gibi çok üzülmüştüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun nurla dolsun, ışıklar içinde uyusun.
Sabaha biletimi alıp yola çıktım.
Annesi ve eşi perişan tabi. Allah geride kalanlara sabır versin.


Gerçekten ölüm ani olunca bir de genç ölümü çok etkiliyor insanı. Hayat öyle kısa ki kim biliyor yarına çıkacağını. Kırgınlıklar, kavgalar, hırslar, kıskançlıklar hepsi boş şu fani dünyada. Çalış çabala elde var sıfır.  Fakat çalışmadan da olmaz tabiki. Peygamberimiz bir hadisinde "hiç ölmeyecek gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi öbür dünya icin çalış" diyerek tavsiyede bulunmuş. Fakat biz  hiç ölmeyecek gibi bu dünya icin çalışıyoruz maalesef.
Hayat boş ölüm gerçek. Önemli olan iyi bir insan mısın? Yardımsever biriysen, insanlara faydan dokunduysa, arkandan çok iyi insandı diyen kişi sayısı fazlaysa, bence bu dünyada yaşamı anlamlı kılan, yaşadığına değen budur. Yoksa zengin olmuşsun, güzel olmuşsun hiç önemi yok. Gayesiz yaşamışsan ne kendine ne başkasına fayda sağlamayan boşa geçirilmiş dünya hayatından başka hiç bir işe yaramaz.
Dargınsan sevdiklerine git barış. Dostların sana dargınsa yine git barış ilk adımı sen at. Unutma bugün var yarın yokuz.  Acaba neyi paylaşamıyoruz. Değer mi küs kalmaya şu üç günlük dünyada?

Yaşadığımız şu geçici dünyada iyi bir insan olarak yaşamak ve bu dünyayı iyi bir insan olarak bırakıp gitmek için sevgi, merhamet, güler yüz,  tatlı dil, anlayış,  hoşgörü gibi  özellikler önem kazanıyor.

Dert etmeyin dünyayı. Derdim büyük demeyin, Allahım büyük  derdim küçük deyin. Olumlu düşünün basit şeylere üzülmeyin. Kalp kırmayın, kul hakkına girmeyin, mutsuz etmeyin sevdiklerinizi,  yalan dolan işlerle uğraşmayın. Para ve kariyer için satmayın  benliğinizi, dürüst ve güvenilir olun. Dünyaya misafir geldik gideceğiz diye düşünün..
Sakın ölümü  unutmayın, ölüm sizi asla unutmaz çünkü. Yaratan ne diyor ' her can ölümü tadacaktır'
Dostlarım hüzünlü yazım için affola diyorum, sizlere ve sevdiklerinize sağlıklı uzun ömür diliyorum..
Sevgiyle kalın ❤❤


Fotoğraflar bana ait

20 yorum:

  1. Her zaman ölümü hatırlamak unutmamak lazım ama gaflete dalıyoruz. İyi ki böyle anlamlı bir yazı yazdın. Her şeyden daha önemli olduğu için... teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ölümü çok az hatırlıyoruz. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil
  2. Allah rahmet eylesin. Siz geride kalanlara sabır versin. Boş şeylere üzülüp boş işler takıyoruz kafamıza, bir varmış bir yokmuş hayat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederim Handan Hanım. Gerçekten öyle söylediğiniz gibi her şeye kafamızı takıyoruz. :( Takmamayı keşke becerebilsek.

      Sil
  3. Sabırlar diliyorum, misafirliğimizin ne zaman biteceği belli değil inş. kimseyi incitmeden uğurlanırız . Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç belli değil. İnşallah kimseyi kırmadan gitmek herkese nasip olsun.

      Sil
  4. Allah rahmet eylesin. Peygamberimize cennette komşu eylesin inş. Ölümün ne zaman geleceği belli değil. O yüzden hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşamamalıyız aslında. Dünyalık işlere dalınca unutuyoruz, insanız. unutkanlık var hamurumuzda. Öyle yaratılmışız. Başınız sağolsun canım. 🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah teşekkür ederim. Doğru söylüyorsun işler güçler derken zaman geçiyor ölüm aklımıza gelmiyor :(

      Sil
  5. Belki de yarın olmayacağız.O yüzden daha itinalı yaşamak gerek.Işıklar içinde olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederim Yurdagül Hanım. Kesinlikle itinalı yaşamak gerek. Önemli olan iyi insan olmak , iyi şeyler yapmak.

      Sil
  6. Ömür defteri bir gün kapanacak da , bakalım içi neyle dolu olacak ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah güzel, faydalı iyi şeylerle doldurmayı herkese nasip etsin.

      Sil
  7. Hiç ölmeyecek gibi yaşamak insanı hem öfkeli hem de tedirgin yapıyor. Ölümü arada bir de hatırlasak birçok şeyin geçici olduğunu daha kolay kabul ederiz. Allah rahmet eylesin, size de sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkür ederim. Ölümü her an hatırlamak kötülük yapmaya engel diye düşünüyorum. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak, gereksiz aşırı hırs ve tamah yapmaya sebep olur. Kolayca insanları kandırıp, kırabilir kısacası her kötülüğü yapabilirsin. O yüzden ölümü her daim hatırlamak iyidir.

      Sil
  8. Allah rahmet eylesin,cennet mekanı olsun,ailesine sabırlar versin Rabbim inşallah..Aslında yaratılış amacımızda bu değil mi zaten ''iyi insan olmak'' ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkür ederim. Evet yaradılış gayemiz 'İyi insan olmak, Allah'a iyi bir kul olmak ' Dilerim bunu yapabilen kullarından olmayı nasip etsin hepimize..

      Sil
  9. Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.Ölümü arada hatırlamak insanın kendine çeki düzen vermesini sağlar diye düşünüyorum. Önemli olan ilkeli ve samimi yasayabilmektir bence.Guzel bir yazı olmuş eline sağlık ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederim Sevil Hanım. Evet gerçekten de öyle her daim ölümü hatırlamak insanı kötülük yapmaktan alıkoyar, ilkeli ve de samimi insan yapar. Önemli olan da böyle yaşayabilmektir. Sevgiler

      Sil
  10. Basiniz sagolsun. Ölüm hepimize gelecek ama bunu bilsek de sevdiklerimizin kaybi üzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, dostlar sağ olsun. Evet geride kalanlar için çok acı oluyor gerçekten.

      Sil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, EN KISA ZAMANDA CEVAPLAYACAĞIM.

Kurban Bayramı, Kurban ve Kur'an

Toplumumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman diye biliyoruz. Ancak ülkemizdeki Müslümanların, İslam'ın temel kavramları hakkında doğru ve d...